Schaatshuur

Heb je zelf geen schaatsen? Geen probleem! Bij Schaatsbaan Rotterdam kan je uiteraard ook schaatsen huren. Let op! Je hebt wel een borg nodig. Meer daarover lees je hieronder.

Huurprijzen

Soort Schaats Maat Prijs
IJshockeyschaatsen 28-50 €6,-
Zandstra Noren (zachte binnenschoen, half hoog) 30-46 €7,-
     

Het huren van schaatsen kan nu ook online! Het is niet mogelijk om vooraf maten te reserveren voor de huurschaatsen.

Regel hier je schaatshuur

Covid-19: Vanuit hygiënische overwegingen m.b.t. het coronavirus, raden we het aan om zo veel mogelijk eigen materiaal te gebruiken. Is dit niet mogelijk? Dan kan je schaatsen bij ons huren! Onze medewerkers maken de verhuurschaatsen schoon met desinfectiespray. Daarnaast raden we het aan om beschermende hoesjes voor je voeten mee te nemen en na het aan-/uittrekken van de schaatsen je handen grondig te reinigen met desinfecterene handgel/zeep.

Borg

Als je schaatsen wilt huren, moeten we een borg hebben. Dit kan een persoonsgebonden pasje met daarop je foto en je naam zijn, zoals een school-, gym- of bibliotheekpasje. Een kopie van je identiteitsbewijs/paspoort/rijbewijs mag ook (je BSN-nummer mag je doorkrassen); het officiële document of een OV mag niet als borg aangenomen worden. 

Let op!
Als je bij ons schaatsen huurt, willen we graag dat je alleen óp de rubber matten loopt. Loop je niet op deze matten, dan ontstaan er bramen aan de schaatsijzers en moeten we deze opnieuw slijpen. De slijpkosten à €10,- moet jij dan betalen.
 
Glij-ijzertjes

Deze verhuren we niet, maar worden wel verkocht vanaf €12,50 in de schaatsshop op het Winterplein. De ijzers zijn bedoeld voor kinderen van ± 2 – 5 jaar oud.

Zeehondjes

Krabbelen je kinderen voor het eerst op het ijs? En weten ze zich niet altijd even goed staande te houden? Laat ze dan gebruik maken van onze ‘zeehondjes’. Deze hebben dezelfde functie als de stoel waarachter jij vroeger hebt leren schaatsen, alleen anno 2019 iets eleganter vorm gegeven. Indien de kinderen nog te klein zijn om te schaatsen, kunnen ze ook op de zeehondjes zitten terwijl jij ze vooruit stuwt!

Het gebruik van de zeehondjes is gratis!