Schoonste schaatsbaan van Nederland!

Schaatsbaan Rotterdam zet samen met Renewi in op duurzaamheid!

Schaatsbaan Rotterdam is altijd in ontwikkeling en hierdoor elk jaar een beetje leuker en beter. Ook dit jaar willen wij onszelf overtreffen met nog mooier en duurzamer ijs, een nog gezelliger winterplein en een nog schoner terrein. Dit seizoen zetten we, wat dit laatste punt betreft een grote stap: minder restafval en een duurzamer afvalbeleid. ‘We kopen zo min mogelijk plastic in en al het afval wordt in samenwerking met Renewi opgehaald en zo veel mogelijk gerecycled’, aldus Nederlof, directeur Schaatsbaan Rotterdam.

Met de status van ‘schoonste schaatsbaan van Nederland’ als einddoel gaan wij komend schaatsseizoen gezamenlijk afval scheiden, pet flessen recyclen en heuse afvalbutlers inzetten. 
Afvalverwerker en recyclebedrijf Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans.
Martin van der Hulst, accountmanager bij Renewi, verteld wat zij precies gaan doen: ‘We gaan gedurende 3 maanden diverse opvallende afvalbakken inzetten voor de verschillende afvalstromen en middels spandoeken en andere communicatiemiddelen - waaronder leuke 'afvalweetjes' - willen we de bezoekers bewust maken dat afval de grondstof is voor morgen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de Schaatsbaan Rotterdam schoner & duurzamer wordt. Dat betekent de organisatie, Renewi, maar met name de 200.000 bezoekers'.
'Met innovatie en gebruik van de nieuwste technologie zetten we afval weer om tot bruikbare materialen, zoals bijvoorbeeld gerecycled papier, kunststof, glas, hout en energie. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen'. 

Gepubliceerd op 28 nov 2019

Lees al het nieuws

Meer nieuws