Schoolschaatsen

Ook dit jaar kan je weer gratis komen schaatsen met je school (scholen binnen Rotterdam). Een leuke manier voor jou en je klasgenootjes om in aanraking te komen met de schaatssport! Speciaal voor scholen kan er al vanaf begin november op de Funbaan geschaatst worden. Vanaf december 2019 is ook de 400-meterbaan geopend, schoolschaatsen kan vanaf dan op beide banen.

Gratis voor Rotterdamse basis- en middelbare scholen

Scholen uit andere gemeenten betalen een kleine bijdrage

De gemeente Rotterdam heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Schaatsbaan Rotterdam. Daarom kunnen we Rotterdamse basis- en middelbare scholen gratis ontvangen.

Helaas geldt dit niet voor de omringende gemeenten. Deze scholen betalen een kleine bijdrage om te komen schaatsen. We hebben deze bijdrage zo laag mogelijk gehouden, omdat we het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk kinderen kunnen komen schaatsen. De tarieven voor het schoolschaatsen vindt u hier.

Inschrijven voor schoolschaatsen

MBO/HBO/WO

Wil je met een MBO, HBO of WO komen schaatsen? De tarieven voor het hoger onderwijs vindt u hier.

Reserveren

Reserveren is mogelijk op de onderstaande tijden. Deze tijden gelden alleen buiten de schoolvakanties in verband met de veiligheid en capaciteit. Er kunnen per blok maximaal 250 leerlingen komen schaatsen.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:

Blok 1 09:00 - 10:30 uur
Blok 2 10:50 - 12:20 uur
Blok 3 12:40 - 14:10 uur
Blok 4 14:30 - 16:00 uur

Woensdag:

Blok 1 09:00 - 10:30 uur
Blok 2 10:50 - 12:20 uur
Blok 3 12:40 - 14:10 uur

 

Buitenschoolse Opvang (BSO)

BSO’s die komen schaatsen betalen €3,75 p.p. Hierbij zijn minimaal 10 kinderen en 2 begeleiders vereist.

Let op: in de kerst- en voorjaarsvakantie geldt deze prijs tot 12:00 uur. Indien de schaatsbaan na 12:00 uur wordt betreden, geldt de reguliere toegangsprijs. Reserveren kan via school@schaatsbaanrotterdam.nl.

Schaatsen huren

De leerlingen mogen eigen schaatsen gebruiken. Mochten zij geen schaatsen tot hun beschikking hebben, kunnen zij deze huren bij Schaatsbaan Rotterdam. De kosten hiervoor bedragen €5,- voor ijshockeyschaatsen en €7,- voor noren. De begeleiding is verantwoordelijk voor de omgang met en het retourneren van de schaatsen.

Clinics

Schaatsbaan Rotterdam organiseert twee clinics waar scholen gebruik van kunnen maken. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met ijshockey en langebaanschaatsen. Twee sportieve clinics die gegeven worden door professionals. Voor beide clinics is geen ervaring nodig. Je leert de basistechnieken, een goede schaatshouding en hoe je gemakkelijk kan schaatsen. Hierdoor krijg je meer plezier in het schaatsen! 

Een ijshockeyclinic kost €5,- per persoon. Deze is te reserveren vanaf 18 personen (max. 28 personen). De langebaanclinic kost €6,- per persoon en is te reserveren vanaf 12 personen. Beide clinics zijn exclusief schaatshuur.

Vragen?

Voor vragen over schoolschaatsen kan je ons altijd mailen: school@schaatsbaanrotterdam.nl

 

Inschrijven voor schoolschaatsen

Arrangementen Brochure 2019-2020
Lees hier de arrangementen-brochure voor alle mogelijkheden!

Wil je direct reserveren? Stuur een e-mail naar events@schaatsbaanrotterdam.nl of bel naar 010 - 7900 514.